Συκώτι Λεμονάτο

Υλικά:
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
3 μεγάλα λεμόνια
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι για το βράσιμο
1 ποτήρι κρασιού λάδι για το τηγάνι
2 γουλιές σκόρδο
1 ποτήρι νερό
λίγο ρίγανη για άρωμα
αλάτι πιπέρι
αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το συκώτι σε μέτρια κομμάτια και το πλένουμε με νερό και τον χυμό του ενός λεμονιού  .Αφήνουμε λίγο να στραγγίξει και το
πανάρουμε στο αλεύρι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και αφού ζεσταθεί βάζουμε το συκώτι να σωταριστεί ελαφρά.Δεν το αφήνουμε πολύ για να μην σκληρύνει.
Προσθέτουμε το μισό ποτήρι λάδι σε μία κατσαρόλα,τις δύο γουλιές σκόρδο αφού τις ψιλοκόψουμε.
μόλις ζεσταθεί το σκόρδο και βγάλει το άρωμά του βάζουμε και το συκώτι ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το νερό το αλάτι το πιπέρι και την ρίγανη Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει  σε χαμηλή φωτιά για περίπου δέκα λεπτά με ένα τέταρτο,ίσα να χυλώσει το ζουμάκι του λίγο πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια.Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή με ρύζι