Μακαρονάδα του τσοπάνη

Το μυστικό της συνταγής βρίσκεται στο βράσιμο.
Με την πρώτη μπουκιά θα καταλάβετε την διαφορά στην
γεύση και στο άρωμα της μακαρονάδας.
Για 4 μερίδες θα χρειαστούμε.
Υλικά:
1/2 κιλό μακαρόνια Νο 6
Μυζήθρα χωριάτικη σκληρή τριμμένη
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα για να βράσουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μόλις βράσει το νερό σπάζουμε τα μακαρόνια στην μέση και τα ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε λίγο και κατεβάζουμε από την φωτιά.Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά να μείνουν μέχρι να βράσουν, εκτός φωτιάς.
Επειδή κάποια μακαρόνια έχουν διαφορετικό χρόνο βρασίματος, καλά είναι να δοκιμάσουμε στα 10 λεπτά και αν χρειαστεί αφήνουμε ακόμη λίγο.
Μόλις είναι έτοιμα τα αδειάζουμε και τα σουρώνουμε να στραγγίσουν καλά χωρίς να τα ξεπλύνουμε μα κρύο νερό.
Σε μία πιατέλα  στρώνουμε λίγη μυζήθρα και βάζουμε την μισή ποσότητα από τα μακαρόνια ρίχνουμε λίγη μυζήθρα ακόμη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα.Τέλος ξαναρίχνουμε μυζήθρα και φροντίζουμε να πάει παντού και να καλύψει όλα τα μακαρόνια.
Σε ένα  μικρό τηγανάκι ή σε ένα μπρίκι ρίχνουμε το λάδι και το βάζουμε στην φωτιά μέχρι να κάψει αρκετά. Όταν κάψει το λάδι  με ένα κουτάλι της σούπας ή με το μπρίκι ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια σιγά σιγά προσέχοντας να μην καούμε.
Άν κάψει αρκετά το λάδι  τότε  ή μυζήθρα παίρνει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και βγάζει περισσότερα αρώματα.Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.