Παστίτσιο με Κοτόπουλο

6 μερίδες
Υλικά:
2 Στήθη κοτόπουλου
1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά
1 κουτί μανιτάρια κομμένα
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 κρασοπότηρο λάδι
1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
200 γρμ κεφαλογραβιέρα
1 πρέζα κάρυ προαιρετικά
Αλάτι-Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:
1/2 λίτρο γάλα
3 κ.σ. κοφτές αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι,1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ξεπλένουμε λίγο με νερό σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίσει. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια, το βάζουμε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και το γυρίζουμε να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι για να σωταριστούνε  μαζί.
Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε και τα μανιτάρια που τα έχουμε σουρώσει πριν.
    Αφήνουμε 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί .Περιμένουμε  να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ.Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί ο πελτές.Βάζουμε αλάτι πιπέρι και το κάρυ, χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε 15-20  λεπτά να μαλακώσει το κοτόπουλο. Όταν είναι έτοιμο σβήνουμε και ρίχνουμε περίπου το μισό από το τυρί , ανακατεύουμε λίγο.
Έχουμε βράσει τα μακαρόνια και απλώνουμε τα μισά σε ένα ταψί μέτριου μεγέθους. Από πάνω στρώνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια.
  Για την μπεσαμέλ, βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σύρμα να σωταριστεί και να πάρει άρωμα.Ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει  μαζί και το αβγό που το έχουμε χτυπήσει.
Τέλος αλάτι πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά πριν να σφίξει πολύ.
  Μόλις κατέβει βάζουμε μέσα το υπόλοιπο τυρί. Μπορούμε για γεύση να έχουμε κρατήσει λίγο από το ζουμί του κοτόπουλου στο τηγάνι και να το ρίξουμε μέσα στην μπεσαμέλ.
 Την ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια και απλώνουμε να πάει παντού. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου