Μόλις βγήκαν από το φούρνο. |
Υλικά:
Για 2 λαγάνες
1500 γρμ. αλεύρι χωριάτικο
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. γλυκάνισο κοφτή
2 κ.γ. αλάτι κοφτό2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Η λαγάνα στο ταψί πριν το ψήσιμο. |
Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε στη μέση και βάζουμε το κάθε κομμάτι σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει τον πάτο προηγουμένως. Απλώνουμε με τα δάχτυλα μέχρι να πάρει την μορφή που θέλουμε. Υγραίνουμε λίγο την επιφάνεια της λαγάνας με τα χέρια μας και ρίχνουμε το σουσάμι πατώντας το να κολλήσει. Με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια της λαγάνας. Είναι έτοιμο να μπει σε προθερμασμένο φούρνο πάνω-κάτω στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.Μετά τα 45 λεπτά ελέγχουμε την λαγάνα και αν δούμε ότι είναι έτοιμη την βγάζουμε.
Ελπιζω να θυμιζουν τις λαγανες που καποτε ηταν το ιδιαιτερο " ψωμι" της καθαρας δευτερας.
ΑπάντησηΔιαγραφή