Χωριάτικη λαγάνα με γλυκάνισο

Μόλις βγήκαν από το φούρνο.
Για να φτιάξουμε μια πετυχημένη λαγάνα μόνοι μας, και να μοσχοβολήσει το σπίτι χρειάζεται κέφι και λίγα υλικά.
Υλικά:
Για 2 λαγάνες
1500 γρμ. αλεύρι χωριάτικο
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. γλυκάνισο κοφτή
2 κ.γ. αλάτι κοφτό
2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό
Σουσάμι για το πασπάλισμα



Εκτέλεση:
Η λαγάνα στο ταψί πριν το ψήσιμο.
    Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε την μαγιά, το αλάτι και τον γλυκάνισο και ανακατεύουμε για να να πάνε παντού τα υλικά. Έπειτα κάνουμε μία λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε το ένα ποτήρι νερό. Ξεκινάμε το ζύμωμα και προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο νεράκι μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ζυμάρι ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό. Εάν δεν χρειαστεί δεν προσθέτουμε όλο το νερό ή πάλι μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμη λίγο. Εξαρτάται από το αλεύρι. Σκεπάζουμε με ένα πανί το ζυμάρι και το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα για να φουσκώσει.
    Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε στη μέση και βάζουμε το κάθε κομμάτι σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει τον πάτο  προηγουμένως. Απλώνουμε με τα δάχτυλα μέχρι να πάρει την μορφή που θέλουμε. Υγραίνουμε λίγο την επιφάνεια της λαγάνας με τα χέρια μας και ρίχνουμε το σουσάμι πατώντας το να κολλήσει. Με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια της λαγάνας. Είναι έτοιμο να μπει σε προθερμασμένο φούρνο πάνω-κάτω στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.Μετά τα 45 λεπτά ελέγχουμε την λαγάνα και αν δούμε ότι είναι έτοιμη την βγάζουμε.


1 σχόλιο:

  1. Ελπιζω να θυμιζουν τις λαγανες που καποτε ηταν το ιδιαιτερο " ψωμι" της καθαρας δευτερας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή