Πικάντικο κοτόπουλο πανέ

Μία εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για να δώσουμε στο κοτόπουλο μια ιδιαίτερη νοστιμιά και να απολαύσουμε ζουμερά και αρωματικά φιλέτα.


Υλικά:

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1 πακέτο φρυγανιές
2 ασπράδια αυγών
3-4 φέτες μπέικον
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα για το πανάρισμα. Σε ένα μούλτι σπάζουμε λίγο με τα χέρια μας τις φρυγανιές και τις ρίχνουμε μέσα.
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το μπέικον και το βάζουμε κι αυτό μαζί με την φρυγανιά.
Προσθέτουμε επίσης την πάπρικα και το μπούκοβο και αλέθουμε μέχρι να τριφτεί εντελώς η φρυγανιά και να λιώσει το μπέικον. Αν δεν χωράνε όλες οι φρυγανιές μαζί σπάζουμε τις πρώτες και μετά ρίχνουμε και τις υπόλοιπες μέσα και τις σπάζουμε και αυτές. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν δεν ξεχωρίζει πλέον το μπέικον μέσα και έχει γίνει ένα με την φρυγανιά μας. Στο εξής σε ένα πιάτο χτυπάμε ελάχιστα τα ασπράδια. Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε μέσα το μείγμα για το πανάρισμα. Έπειτα τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα σπορέλαιο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού. Τοποθετούμε κατά σειρά το πιάτο με τα φιλέτα κοτόπουλου που ήδη έχουμε αλατοπιπερώσει, δίπλα το πιάτο με τα ασπράδια αυγού και ακριβώς δίπλα από το τηγάνι μας το μείγμα φρυγανιάς. Μόλις κάψει καλά το λάδι χαμηλώνουμε τη φωτιά. Με τη σειρά περνάμε ένα-ένα τα φιλέτα μας πρώτα από το ασπράδι που λειτουργεί κυρίως ως κόλλα, μετά από την φρυγανιά και έπειτα στο τηγάνι. Μόλις ψηθεί από την μία πλευρά το γυρίζουμε από την άλλη και όταν ψηθεί  το βγάζουμε σε μία πιατέλα. Το ίδιο κάνουμε με όλα. ΄Οταν ετοιμαστούν σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πατάτες, ρύζι ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας.

Μικρά μυστικά: Βάζουμε ασπράδι αυγού και όχι κρόκο και έτσι δεν μυρίζει καθόλου αυγό το φιλέτο μας όταν ψηθεί. Επιπλέον όταν ψηθεί βάζουμε τα φιλέτα μας σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.Ακόμη, δεν ξεχνάμε να χαμηλώσουμε την φωτιά για να μην αρπάξει το κρέας μας απέξω και μείνει μέσα ωμό. Τέλος δεν γυρίζουμε συνεχώς τα φιλέτα μας όταν τηγανίζονται γιατί χάνουν όλα τα ζουμιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου